ΑΡΧΙΚΗ



'' Για τον Μεσσία δεν υπάρχει αγνό ή αμαρτωλό, Εβραίος ή Έλληνας, άντρας ή γυναίκα, δούλος ή ελεύθερος, παρελθόν ή μέλλον, ανατολή ή δύση, γιατί σ' Αυτόν όλα τα πράγματα αναπαύονται και ενώνονται στην αγάπη.''


Η Οντογονία δημιουργήθηκε από τον Dr Carlos de León, το 1976 σαν πείραμα για να εξερευνηθούν και να βρεθούν οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι απελευθέρωσης, στους οποίους έχουμε πρόσβαση στην σημερινή εποχή.

Για αυτή την εξερεύνηση ξεκινήσαμε με τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Οι παλιές πνευματικές παραδόσεις εξαφανίζονται ή υπόκεινται σε σημαντικότατες αλλαγές προκειμένου να επιβιώσουν στη σημερινή εποχή.

2. Ο πλανήτης διέρχεται στη διαδικασία της παγκοσμιοποίησης σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένου και του πνευματικού. Για να επιτευχθεί αυτή η γενίκευση των γνώσεων, προκαλείται αραίωση με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να χάθει ένα μεγάλο μέρος της πνευματικής μας κληρονομιάς. Αυτός ο κίνδυνος είναι εμφανής, όταν συχνά συναντούμε στο λεγόμενο κίνημα της "Νέας Εποχής " ένα σημαντικό αριθμό τσαρλατάνων και επιφανειακών διδασκαλιών, καθώς και μια πολύ μεγάλη πνευματική αγορά που προσφέρει όλα τα είδη αληθινών ή ψεύτικων διδασκαλιών.

3. Στη θετική πλευρά της, αυτή η παγκοσμιοποίηση μπορεί να μας μεταφέρει σε μια εποχή μεσσιανική όπου μπορούμε να περιμένουμε μεγάλα οφέλη για όλους

4. Ένα μεγάλο μέρος της δουλειάς της Οντογονίας, είναι να διασώσει τις πνευματικές πρακτικές και σκοπούς που απειλούνται με εξαφάνιση, δίνοντας έμφαση σε εκείνες που είναι βαθιές και πρακτικές για τον τρόπο ζωής μας.

5. Αυτό έχει κυρίως γίνει από την ανεύρεση ικανών Δασκάλων και με την εκμάθηση άμεσα από αυτούς, όπου είναι δυνατόν.

6. Αφού μάθουμε κάτι, προσπαθούμε να το ερμηνεύσουμε σ' ένα πιο παγκόσμιο μοντέλο κατασκευάζοντας με όλα αυτά ένα μεσσιανικό υπερμοντέλο, που περιλαμβάνει όλα αυτά τα μοντέλα.

7. Ό, τι έχουμε μάθει, εξασκήσει και διδαχτεί, το λαμβάνουμε υπόψη μας πάντα σαν μια προσέγγιση προς την πραγματικότητα, ένα μοντέλο, ποτέ σαν την απόλυτη αλήθεια.

8. Στην Οντογονία όλα τα μοντέλα χρησιμοποιούνται, βελτιώνονται, απορρίπτονται ή απορροφούνται σ' ένα πιο σύνθετο μοντέλο. Η αλήθεια μπορεί να βρεθεί μόνο αν τη βιώσει ο καθένας μας προσωπικά. Ως εκ τούτου, έχουμε λάβει όλες τις παραδόσεις σαν μοντέλα επεξήγησης που δημιουργήθηκαν σ' έναν συγκεκριμένο τόπο, χρόνο και με συγκεκριμένη κουλτούρα, και παρόλο που μπορεί να περιέχουν παγκόσμιες αλήθειες, καμία παράδοση δεν είναι απολύτως παγκόσμια, και απόλυτα αλάθητη.

9. Στην Οντογονία δίνουμε έμφαση στην πρακτική που βασίζεται στην αγάπη και τη σοφία. Ένα ακαδημαϊκό πνεύμα εκτιμάται αλλά δεν θεωρείται απαραίτητο.

10. Πιστεύουμε ότι ο τελικός στόχος είναι να εξασκούμαστε στη Θεία Χάρη και συνειδητά να βιώσουμε την Πραγματική μας Φύση.

11. Η Οντογονία είναι έτσι μια συνεχής ροή αναζήτησης, έρευνας, πρακτικής και διδασκαλίας.

12. Στην Οντογονία θεωρούμε απαραίτητο να μοιράζονται οι γνώσεις μας με άλλους και, στο μέτρο του δυνατού, να προσκαλούμε ασκητές, για να μάθουν άμεσα από περισσότερους από έναν δασκάλους, της κάθε διαφορετικής παράδοσης. Θεωρούμε επίσης, μεγάλη βοήθεια για τον μαθητή, να ακούσει από πρώτο χέρι, διδασκαλίες από καθαρές γενεαλογίες, για να τις εκτιμήσει καλύτερα.

13. Η Οντογονία είναι ''πνευματική πειρατεία", εννοώντας με αυτό ότι προσπαθούμε να απελευθερώσουμε πνευματικές πληροφορίες, χωρίς να βλάπτουμε κανέναν και να τις κάνουμε προσιτές σε όλους με καθοδήγηση, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν με λογικό και συμπονετικό τρόπο.

Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε εντρυφήσει σε 11 τομείς γνώσης, όπου συμπεριλαμβάνονται σε κάθε ένα από αυτούς πολλά σχολεία ή πνευματικές γενεαλογίες. Θεωρούμε κάθε έναν από αυτούς τους τομείς ως κατάλληλα οχήματα για την απελευθέρωση.

Οι 11 αυτοί τομείς είναι:

  1. Σαμανισμός (Shamanism)
  2. Θεραπεία (Healing)
  3. Τάντρα (Tantra)
  4. Ψυχοθεραπεία (Psychotherapy)
  5. Ινδουιστική Τάντρα (Kaula)
  6. Ταοϊσμός (Taoism)
  7. Μαχαγιόγκα (Mahayoga)
  8. Βατζραγιάνα (Vajrayana)
  9. Πολεμικές τέχνες (Martial Arts)
  10. Καμπάλα (Kabbalah)
  11. Οντογονία (Ontogony)